Κατάλληλες για βιομηχανίες και αποθήκες
Μικρές απώλειες σε θερμότητα ή ψύξη

Είναι κατάλληλες για βιομηχανίες και αποθήκες όταν η διακίνηση πεζών, παλετοφόρων ή και οχημάτων είναι συχνή και θέλουμε ο χρόνος που μένει ανοιχτή η πόρτα να είναι σύντομος. Έτσι η επαφή με τον εξωτερικό χώρο είναι μικρή είτε γιατί επιθυμούμε μικρές απώλειες σε θερμότητα ή ψύξη, είτε γιατί απαιτείται προστασία από έντομα, σκόνη, οσμές κ.λπ.

Υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευαστεί σε πολύ μεγάλες διαστάσεις και υπάρχουν 3 τύποι τέτοιων πορτών .

Μ1

Η πόρτα αποτελείται από πλαστικοποιημένο ύφασμα το οποίο κινείται σε κατακόρυφα κανάλια και τυλίγεται ρολό στο άνω μέρος της πόρτας. Το ύφασμα φέρει θήκες με μεταλλικές βέργες που προσδίδουν αντοχή σε ανεμοπίεση.

Είναι κατάλληλη για πόρτες πλάτους έως 3,00 m και ύψους έως 4,00 m.

Η πόρτα ελέγχεται από ηλεκτρικό πίνακα με PLC. Yπάρχει ειδικό τερματικό για τον έλεγχο της κίνησης στο άνω και κάτω μέρος, φωτοκύτταρα και ακμή ασφαλείας που αντιστρέφουν το κλείσιμο της πόρτας αν κάποιος προσπαθήσει να διέλθει κατά την στιγμή του κλεισίματος ή εμποδίσει το κλείσιμο της πόρτας.

Στην βασική έκδοση η πόρτα ενεργοποιείται με μπουτόν και κλείνει αυτόματα μετά από ρυθμιζόμενο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης η πόρτα μπορεί να ανοίξει χειροκίνητα με χρήση ειδικού κλειδιού/μανιβέλας.

Η ταχύτητα ανοίγματος και κλεισίματος είναι περίπου 0,8 m/s.

Μ2

Η πόρτα Μ2 αποτελείται από μεταλλική κατασκευή σε σχήμα Π και το εύκαμπτο συνθετικό φύλλο. Τα κατακόρυφα μέρη αποτελούν τα κανάλια μέσα στα οποία κινείται το εύκαμπτο φύλλο-κουρτίνα.

Στο επάνω οριζόντιο τμήμα υπάρχει ο μηχανισμός κίνησης. Στις ακμές των καναλιών υπάρχει βουρτσάκι που μειώνει την τριβή της κουρτίνας.

Η ταχυπόρτα Μ2 κατασκευάζεται για μικρά και για μεγάλα ανοίγματα. Η κουρτίνα διπλώνεται σαν φυσαρμόνικα, κάτω από τον μηχανισμό κίνησης, με την βοήθεια δύο ή τριών ιμάντων ανύψωσης. Το εύκαμπτο φύλλο αποτελείται από πολυεστερικό ύφασμα επικαλυμμένο με βραδύφλεκτο PVC, υπάρχει δε η δυνατότητα επιλογής ορισμένων χρωμάτων. Σε κατάλληλες υποδοχές του υφάσματος τοποθετούνται μεταλλικοί ράβδοι που προσδίδουν αντοχή στην ανεμοπίεση. Μπορούμε να κατασκευάσουμε πόρτες τύπου Μ2 οι οποίες να αντέχουν ταχύτητα ανέμου έως 130Km/h (κλάση 3 κατά EN 13241-1:2003).

Στην βασική της έκδοση η πόρτα Μ2 έχει μία σειρά διαφανή παράθυρα (με δυνατότητα προσθήκης επιπλέον σειρών), τερματικούς διακόπτες, δύο ζεύγη φωτοκύτταρα ασφαλείας που αντιστρέφουν το κλείσιμο της πόρτας αν κάποιος προσπαθήσει να διέλθει κατά την στιγμή του κλεισίματος, ηλεκτρικό πίνακα ελεγχόμενο από PLC και ενεργοποιείται με μπουτόν.

Επίσης, για επιπλέον ασφάλεια, μπορεί να τοποθετηθεί ακμή ασφαλείας η οποία αντιστρέφει την κίνηση όταν το εύκαμπτούλλο ακουμπήσει κάποιο εμπόδιο.

Η πόρτα κλείνει αυτόματα μετά από ρυθμιζόμενο χρόνο. Η ταχύτητα ανοίγματος και κλεισίματος είναι περίπου 0,8 m/s έως 1 m/s.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης η πόρτα μπορεί να ανοίξει χειροκίνητα με την χρήση ειδικού κλειδιού / μανιβέλας.

Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο 13241- 1:2003

Μ3 ECO DOOR

Η πόρτα αποτελείται από πλαστικοποιημένο ύφασμα το οποίο κινείται σε κατακόρυφα κανάλια και τυλίγεται ρολό στο άνω μέρος της πόρτας.

Η κατασκευή της είναι απλούστερη και οικονομικότερη της Μ1 η δε αντοχή της σε ανεμοπίεση μικρότερη.

Είναι κατάλληλη για μικρές πόρτες πλάτους έως 2,00 m και ύψους έως 3,00 m.

Η πόρτα ελέγχεται από ηλεκτρονικό πίνακα. Έχει φωτοκύτταρα που αντιστρέφουν το κλείσιμο της πόρτας αν κάποιος προσπαθήσει να διέλθει κατά την στιγμή του κλεισίματος.

Στην βασική έκδοση η πόρτα ενεργοποιείται με μπουτόν και κλείνει αυτόματα μετά από ρυθμιζόμενο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης η πόρτα μπορεί να ανοίξει χειροκίνητα με χρήση ειδικού κλειδιού / μανιβέλας.

Η ταχύτητα ανοίγματος και κλεισίματος είναι περίπου 0,7 m/s.